112743388

Evleri İstila Eden Yaygın Kemirgen Türleri

29-05-2021 15:24
Evleri İstila Eden Yaygın Kemirgen Türleri

Evleri İstila Eden Yaygın Kemirgen Türleri


En çok karşılaşılan zararlılardan biri olan kemirgenler ülkenin her yerinde bulunabilir. Her kış yaklaşık birçok vatandaşımızın evine girmenin yolunu bulduklarını biliyor muydunuz? Aslında, 
Anketlere Göre yaklaşık üçte bir vatandaşımızın evlerinde kemirgen sorunu var. Farklı kemirgen türleri sonbahar ve kış aylarında iklim soğudukça yiyecek ve barınak aramak için tipik olarak evleri istila eder, ancak yine de yılın geri kalanında sorun yaratabilirler. Ankete katılan ev sahiplerinin çoğunluğu, mutfakta, bodrum katında ve oturma odasında daha az ölçüde kemirgen görüldüğünü bildirdi.

Bir ev veya işyerindeki fare veya fare problemi, hem sağlık hem de mülk için büyük bir tehdit oluşturabilir. Çeşitli yaygın kemirgen türlerinin Salmonella ve diğer bakterileri yaydığı bilinmektedir. Ayrıca alerjileri ve astım ataklarını tetikleyebilirler. Ayrıca keneler, pireler ve bitler gibi hastalığa neden olan parazitleri de taşıyabilirler. Bu sağlık tehditlerine ek olarak, kemirgenlerin ahşabın yanı sıra alçıpanlara da zarar verdiği ve elektrik tellerini çiğneyerek elektrik yangınları riskini artırdığı bilinmektedir.

Hem insanları hem de mülkü güvende tutmak için uygun kemirgen önleme önlemleri ve farkındalığı gereklidir. Fareler çeyrek inç genişliğindeki deliklerden sıkabilirken, fareler çeyrek inç genişliğindeki deliklerden geçebilir. İçeri girdikten sonra dişiler hızla üreyebilir. Örneğin, tek bir dişi fare, her üç haftada bir 12 kadar yavruya sahip olabilir ve bu da istilaların hızla büyümesine izin verir.
Farklı kemirgen türleri ve onları evinizden uzak tutmak için en iyi önleme teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Yaygın Kemirgen Türleri


Geyik Fareleri

Bölge : Geyik fareleri Ülkemizde çok gözükmeselerde yinede bulunurlar.
 
Yetişme ortamı : Geyik fareleri kırsal alanlarda eski çit direkleri, ağaç oyukları ve kütük yığınları gibi yerlerde yuva yapmayı tercih ederler. Geyik fareleri yerleşim yerlerinde nadiren sorun yaratırlar, ancak kış aylarında barınak ve yiyecek ararken iç mekanlarda dolaşabilirler. Sezon dışı dönemlerde genellikle barakalarda, ahırlarda veya kulübelerde ikamet ederler.
 
Evleri İstila Eden Yaygın Kemirgen Türleri

Tehditler : Geyik fareleri, kemirgenler tarafından yayılan ve böbrek, kan veya solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabilen ve bazen insanlarda ölümcül olabilen bir virüs grubu olan hantavirüsün en yaygın taşıyıcısıdır . Virüs, öncelikle enfekte geyik farelerinin idrarı, dışkısı veya tükürüğü ile kontamine olan toz parçacıklarının solunması yoluyla bulaşır.

Önleme İpucu : Evcil hayvan yemlerini veya kuş tohumlarını güvenli kaplarda ve ev alanlarında saklayın. Bu öğeleri, geyik fareleri için daha erişilebilir ve çekici oldukları garajlar veya depo barakaları gibi yerlerde tutmaktan kaçının.

Eşsiz Gerçek : Geyik farelerinin tipik olarak yarı kahverengi ve yarı beyaz olan iki renkli bir kuyruğu vardır.

Ev Faresi

Bölge : En sık rastlanan kemirgen türü olan ev faresi.
 
Habitat : Ev fareleri tipik olarak yapıların içindeki karanlık, tenha alanlarda yuva yaparlar. Mükemmel tırmanıcılardır ve bir ayağa kadar zıplayabilirler, bu da onların izole edilmiş veya geri çekilmiş alanlara ulaşmalarını sağlar.
 
Tehditler : Ev fareleri, alçıpan ve yalıtım gibi malzemeleri çiğneyerek önemli maddi hasara neden olabilir. Ek olarak, evlerin içindeki telleri kemirerek elektrik yangınlarını ateşledikleri bilinmektedir. Ev fareleri ayrıca, saklanan yiyecekleri kirletme ve
Salmonella gibi hastalıkları yayma kabiliyetine sahip ciddi sağlık tehditleri oluşturabilir.
 
Önleme İpucu : Karanlık ve korunaklı alanları tercih eden ev fareleri, evdeki dağınıklığın içinde saklanma eğilimindedir. Bu nedenle, kutuları yerden yüksekte sakladığınızdan emin olarak, depolama alanlarını temiz ve iyi organize etmek önemlidir. Ek olarak, yiyecekleri kapalı, kemirgenlere karşı dayanıklı kaplarda tutmak, davetsiz misafirleri çekmemenize yardımcı olacaktır.
 
Eşsiz Gerçek : Ev fareleri, bir kuruş kadar küçük açıklıklara sığabilir. Ayrıca, görme güçlüğüne ve renk körlüğüne sahip olmalarına rağmen, diğer gelişmiş duyularla bunu telafi ederler.

Norveç Sıçanlar

Bölge : Diğer türlere benzer şekilde, Norveç sıçanları yaygındır.
 
Habitat : Norveç fareleri esas olarak gececidir ve genellikle çöp yığınlarına veya beton levhaların altına girerler. Bu tür, dış mekan gıda kaynaklarının kıtlaştığı sonbaharda evlere girme eğilimindedir, tipik olarak bodrumlarda, tarama boşluklarında ve içeri girdikten sonra diğer bozulmamış konutlarda yuva yapar.
 
Tehditler : Norveç fareleri, plastik ve kurşun borular da dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri kemirerek ciddi maddi hasara neden olabilir. Bunlar aynı zamanda veba, sarılık, fare ısırığı ateşi ve sığır çiçeği virüsü de dahil olmak üzere hastalık vektörleridir. Ek olarak, bu tür pire ve akarları eve getirebilir.
 
Önleme İpucu : Dışkı, kemirme izleri, hasarlı gıda ürünleri ve yağ lekeleri gibi istila belirtilerine karşı dikkatli olun. Bir istila hızla büyüyebilir, bu nedenle potansiyel davetsiz misafirleri derhal tespit etmek ve bunlarla mücadele etmek çok önemlidir.
 
Eşsiz Gerçek : Norveç fareleri, ½ inç veya çeyrek boyutundaki deliklerden geçebilir.

Çatı Fareleri

Bölge : Güneydoğu Asya kökenli olduğu düşünülen çatı fareleri.
 
Habitat : Çatı fareleri tipik olarak koloniler halinde yaşar ve yapıların veya ağaçların üst kısımlarında yuva yapmayı tercih ederler.
 
Tehditler : Tarihsel olarak, çatı fareleri ve taşıdıkları pireler, hıyarcıklı veba ile ilişkilendirilmiştir. Vakalar nadir olmakla birlikte, çatı fareleri tifüs, sarılık ve trichinosis gibi hastalıkları da yayabilir.
 
Önleme İpucu : Mülkünüzde herhangi bir meyve ağacınız varsa, çatı farelerini çekebileceğinden, düşen meyveleri derhal temizleyin. Ayrıca çöplerin sıkıca kapatılmış kaplarda saklandığından emin olun.
 
Eşsiz Gerçek : Çatı fareleri, koyu renkleri ve mükemmel yüzme yetenekleri nedeniyle "kara fare" veya "gemi faresi" olarak da bilinir.
Bir kemirgen sorunundan şüphelenirseniz veya keşfederseniz, yardım için lisanslı bir haşere kontrol uzmanıyla iletişime geçin . Kemirgenlerin hızla çoğaldıkları ve çeşitli ciddi tehditler oluşturdukları bilinmektedir ve ortadan kaldırmak "kendin yap” işi değildir. Farklı kemirgen türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kemirgen haşere kılavuzlarımıza göz atın .
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.