112743388

Duvarlarda ve Tavan Arasında Farelerden Nasıl Kurtulursunuz

29-05-2021 15:41
Duvarlarda ve Tavan Arasında Farelerden Nasıl Kurtulursunuz

Duvarlarda ve Tavan Arasında Farelerden Nasıl Kurtulursunuz?

Vahşi doğada birkaç farklı fare türü olmasına rağmen, ev faresi , özellikle duvarlar ve tavan araları olmak üzere evlere sığınma eğilimi nedeniyle uygun şekilde adlandırılmıştır. Yetişkin ev fareleri genellikle krem renkli karınları olan tozlu gri renktedir ve uzunlukları 2,5-3,75 inç arasında değişebilir. Alçakgönüllü görünümlerine rağmen, ev fareleri zorlu koşullara uyum sağlamaları ve hızlı üremeleriyle ünlüdür. Bir dişi ev faresi, her yıl 35'e kadar yavru üretebilir. 

Riskler

Ev farelerinin evinizi işgal etmesini önlemek çok önemlidir. Kemirgen istilası sadece rahatsızlık vermekle kalmaz, aynı zamanda birçok ciddi sağlık riskine de yol açabilir. Ev fareleri bakteri taşıyabilir, hastalıkları yayabilir ve yiyecekleri kirletebilir. Dışkılarının ve idrarlarının parçacıkları havada bile olabilir, hastalığı daha da yayabilir ve potansiyel olarak astım veya alerji semptomlarını tetikleyebilir. Ev fareleri çok sık dışkıladığından, dışkıları duvarların içi ve tavan arası gibi evinizdeki gizli alanlarda hızla birikebilir.

Ev fareleri, bilmeden, evinize bakteri ve hastalık taşıyabilen pire, keneler, akarlar ve bitler de dahil olmak üzere başka zararlıları da getirebilir.
Evinizde bir fare istilasından şüpheleniyorsanız, dışkı, idrar lekesi veya hasarlı yiyecek kapları gibi aktivite belirtilerine dikkat ettiğinizden emin olun. Biz tavsiye profesyonel temas için  uygun kaldırma ve fareler ile gelen duvar içinde lar, tavan s , ve evin diğer bölümlerine . Siz veya ailenizin bir üyesi, kemirgenlerle ilişkili bir hastalığın belirtilerini göstermeye başlarsa, derhal tıbbi yardım isteyin.      

Önleme İpuçları

Neyse ki, ev sahiplerinin duvarlar ve çatı katı gibi alanlarda fare istilasını önlemek için yapabilecekleri birkaç önlem var.
Fareler bir kuruş kadar küçük bir alana sığabilir, bu nedenle evinize girişi sağlayabilecek boşlukları veya çatlakları kapatmak önemlidir. Dış kapılara kapı süpürgesi takmak, hasarlı ekranları onarmak, havalandırma deliklerini ve baca açıklıklarını taramak, evin dışındaki çatlakları ve delikleri kapatmak ve gevşek harç ve hava sıyırmalarını değiştirmek gibi önlemler, ev farelerinin olası dış giriş noktalarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur kullanın.
Giriş yollarını kapatmanın yanı sıra, fareleri evinize çekebilecek yiyecek, su ve barınak kaynaklarını ortadan kaldırmak da önemlidir. Yiyecekleri hava geçirmez kaplarda saklayın, çöpleri düzenli olarak atın, garajları ve dolapları dağınıklıktan uzak tutun, tavan aralarının ve tarama alanlarının iyi havalandırıldığından ve kuru olduğundan emin olun, yakacak odunu evden en az 20 metre uzakta saklayın ve çalılıkların iyi kesilmiş olmasını sağlayın. Ev sahipleri, bu basit ipuçlarını izleyerek, farelerin yiyecek veya barınak aramak için evlerini istila etme olasılığını azaltabilirler.

Uyarı işaretleri

Evinizin içinde veya çevresinde fareler olduğunu gösterebilecek, dikkat etmeniz gereken birkaç önemli işaret vardır. Atıklarıyla karşılaşmaya başlayabilirsiniz. Ev faresi pislikleri ya yumuşak ve nemli ya da kuru ve katı olabilir. Dışkılar yaklaşık 0.125-0.25 inç uzunluğundadır ve tipik olarak sivri uçlu çubuk şeklindedir. Ev faresi idrarı ayrıca, evinizin istenmeyen istilacılara sahip olduğunun açık bir göstergesi olabilecek belirgin bir amonyak benzeri kokuya sahiptir.

Ev fareleri evinizin etrafında dolaşırken, hareketlerinin kanıtı genellikle kolayca fark edilir. Kemirgenler tipik olarak hareket ederken aynı yolları kullanır ve bu da kolayca görülebilen sürtünme izleri, pislikler ve ayak izleri izlerine neden olur. Bir ev faresinin ön ayakları dört parmaklı izler bırakır ve arka ayakları beş parmaklı izler bırakırken, vücutları seyahat ettikleri duvarlarda yağlı sürtünme izleri bırakır.
Ev fareleri ayrıca evlerin etrafında pürüzlü veya pürüzsüz olabilen kemirme izleri bırakabilir. Ayrıca yalıtım gibi malzemeleri kullanarak yuvalar oluştururlar ve evinizde karşılaştıkları tohum, tahıl veya böcekleri yiyebilirler. Tabii ki, evinizin içinde gerçek bir fare görürseniz, muhtemelen gözden uzakta saklanan birçok fareden sadece biridir.

İlaçlama Yöntemi

Evinizde fare istilası olduğundan şüpheleniyorsanız, derhal profesyonel yardım aldığınızdan emin olun. Lisanslı haşere kontrol uzmanları, duvarlarınızdaki, çatı katınızdaki veya evinizin herhangi bir yerindeki farelerden hızlı ve güvenli bir şekilde nasıl kurtulacağınız konusunda eğitilmiştir . 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.