112743388

Lağım Faresi İlaçlama

LAĞIM FARESİ

LAĞIM FARESİ İLAÇLAMA

Lağım Faresini Tanıyalım


Kanalizasyon Sıçanı Olarak bilinir. "Rattus norvegicus" 
Diğer bir adı Kahverengi sıçan ( Rattus norvegicus olarak da bilinir), yaygın bir sıçandır, sokak sıçanı, kanalizasyon sıçanı, iskele sıçanı, Hannover sıçanı, Norveç sıçanı, Norveç sıçanı ve Parisli sıçan, ortak bir yaygın türdür. 
En büyük türü olan muroidlerden biri olan kahverengi veya gri bir kemirgendir, baş ve vücut uzunluğu 28 cm (11 inç) uzunluğa kadar ve kuyruğu bundan biraz daha kısadır. 140 ila 500 g (5 ila 17 3 ⁄ 4  oz) kadar olurlar. 

Dünyanın her yerinde baskın bir türdür. 

 

Lağım Faresi Nasıl Dünyaya Yayıldı

18. yüzyıl sonları 19. Yüzyıl Başı gibi.
Kahverengi sıçan, İngiltere'de yaygın olan ve dünya çapında en çok bilinen türdür. İran'dan İngiltere'ye iki yüz yıldan daha kısa bir süre önce seyahat ettiği ve oradan İngiliz gemilerinin ziyaret ettiği diğer ülkelere yayıldığı söyleniyor. 
Bu türün kökenlerini çevreleyen varsayımlar henüz modern olanlarla aynı olmasa da, 20. yüzyılda, doğa bilimciler arasında kahverengi sıçanın Norveç'ten gelmediğine, türlerin Orta Asya ve (muhtemelen) Çin'den geldiğine inanılıyordu. [7]

Kürk alt parçaları açık gri veya kahverengi iken, gri genellikle kahverengi veya koyu. Kahverengi fare oldukça büyük bir türdür.Siyah farenin ( Rattus rattus ) iki katı ve bir ev faresinden ( Mus musculus ) çok daha ağırdır.  

Lağım Faresi Biyolojisi ve Davranış  Şekli

Kahverengi sıçan gececi bir hayvandır, hem yüzeyde, hem de su altında iyi bir yüzücüdür ve kuş besleyicilerine ulaşmak için ince yuvarlak metal direklere birkaç metre tırmanırken gözlemlenmiştir. 
Kahverengi fareler iyi kazarlar ve genellikle geniş yuva sistemlerini kazarlar. 2007 yılında yapılan bir araştırma, kahverengi sıçanların daha önce sadece insanlarda ve bazı primatlarda bulunan zihinsel bir yetenek olan üstbilişe sahip olduğununu bulmuşlardır. Ancak daha ileri analizler, basit işlemsel sayesinde koşullandırma ilkelerini takip ediyor olabileceklerini göstermiştir. 

Lağım Faresi İletişim

Kahverengi fareler ultrasonik sesle iletişim kurarlar. Yavruları genç sıçanlar anne arama davranışını ortaya çıkarmak ve yönlendirmek ve annelerinin yuvadaki hareketlerini düzenlemek için farklı tipte ultrasonik ağlamalar kullanırlar. 
Yavrular, 7 günlük iken diğer farelerin etrafında ultrason üretecek olsalar da, 14 günlük olduklarında, savunma tepkisi olarak erkek sıçanların etrafındaki ultrason üretimini önemli ölçüde azaltırlar.
Yetişkin sıçanlar, yırtıcılara veya algılanan tehlikeye yanıt olarak ultrasonik sesler çıkarırlar. 

Lağım Faresi Beslenme Şekilleri

Kahverengi fare lağım faresi omnivordur ve neredeyse her şeyi tüketir, ancak tahıllar en önemli yiyeceğidir. 
Kısaca her şeyi yerler.

Lağım Faresi Üreme

Kahverengi sıçan, koşullar uygunsa yıl boyunca üreyebilir ve bir dişi yılda beş kez yavrulayabilir. 
Gebelik süresi sadece 21 gündür. 14 kadar yavru yapabilirler. 
Yaklaşık beş hafta içinde cinsel olgunluğa ulaşırlar. 
Ortalama 2 adet fare 1 yılda 15000 adet fare olabilir.
Ortamları uygunsa 1 ila 3 yıl arasında yaşarlar. 
Sosyal canlılardır. Birlikte uyurlar. Bir hiyeyarşi sistemleri vardır. 
Sıçanlar saldırgan hayvanlardır. Dikkat edilmesi gerekir. 


.

Lağım Faresi Hastalıkları

Diğer kemirgenlere benzer şekilde , kahverengi sıçanlar, Weil hastalığı , sıçan ısırığı ateşi , kriptosporidiyoz , viral hemorajik ateş , Q ateşi ve hantavirüs pulmoner sendromu gibi hastalıklarla sonuçlanabilen bir dizi patojen taşıyabilir 
Ayrıca, çiğ veya az pişmiş salyangoz, sümüklü böcek, yumuşakçalar, kabuklular, su ve / veya kendileriyle kontamine olmuş sebzeleri yiyerek Angiostrongylus larvalarının insanlara bulaşmasından sorumlu olabilirler. 
Kahverengi farelerin bazen yanlışlıkla Kara Ölüm'ün olası bir nedeni olan büyük bir hıyarcıklı veba rezervuarı olduğu düşünülür . 

Lağım Faresi İlaçlaması


Lağım faresi yani kahverengi fare adından da anlaşılacağı gibi, logarlarda yaşarlar. Bu sebeple eğer çevrenizde kanalizasyon varsa derhal çevresi kapatılmalı. 
Var olduğu düşünüldüğü alanlara yemleme yapılmalı, çok zekidirler bazen canlı yakalama kapanları kurulması gerekir. 
Lağım faresi sorununuz varsa mutlaka profesyonel bir şirketten yardım almalısınız.
 
Okka Grup Lağım Faresi İlaçlama Konusunda Sizlere Yardımcı Olacaktır.


Okka Grup
Sağlıklı Mutlu Günler Diler. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.