112743388

Kulağakaçan İlaçlama

KULAĞA KAÇAN

KULAĞA KAÇAN BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Kulağa Kaçan Biraz Tanıyalım

Kulağa Kaçan çok çeşitli ortamlarda hayatta kalmayı becerir en yaygın olduğu yer nemli deniz seviyesindeki yerlerdir. Bir ev böceği olarakta bilinir. 
Kulağakaçan adı, böcekler arasında benzersiz ve ayırt edici olan ve açıldığında bir insan kulağına benzeyen arka kanatların görünümünden gelir. 
Ortak kulağakaçanın tür adı auricularia dır.  Evlerdeki çatlaklarda veya kilerdeki yiyecekleri tüketme eğilimleri nedeniyle ev zararlısı olarak kabul edilirler. 

Forficula auricularia kulağa kaçan kırmızımsı veya kahverengidir. Düzleştirilmiş ve uzun bir gövdeye ve ince boncuklu antenlere sahiptir. Kulak kirişlerinin belirgin bir özelliği, esnek karnın ucundaki 'kıskaç' veya forseps çiftidir. Her iki cinsiyette de bu kıskaçlar vardır; erkeklerde büyük ve çok kavisli, dişilerde ise düzdür. Yavrular görünüşte yetişkinlere benzer, ancak kanatları  yoktur ya da küçüktür.

 

Kulağa Kaçan Yapısı

Forficula auricularia kalkan şeklinde bir pronotum , iki çift kanat ve bir çift forcep benzeri cerci ile uzatılmış, yassı kahverengimsi renkli bir gövdeye sahiptir . 
Yaklaşık 12–15 mm uzunluğundadırlar. Ağız kısımları çiğneme şeklindedir.
 
Yetişkin erkekler vücut ağırlığı ve baş genişliğinin yanı sıra cercus uzunluğu ve genişliği açısından polimorfiktir. Erkek forseps çok sağlamdır ve crenulate dişlerle temelde genişler. 
Dişi forsepsler yaklaşık 3 mm uzunluğundadır ve daha az sağlam ve daha düzdür. 
Cerci çiftleşme, beslenme ve kendini savunma sırasında kullanılır. 
Dişiler ayrıca yaklaşık 2 mm uzunluğunda tegminaya sahiptir. 
Cerci'nin bir dalını kaybeden üçüncü evre veya daha yaşlı olanları. onu düz bir yapı şeklinde yenileyebilirler. 
Asimetrik forsepsi olan erkekler, dişilere benzedikleri için jinandromorflar veya hermafroditler olarak adlandırılır. 
 

Kulağa Kaçan Varoluş

Avrupada, Batı Asya ve muhtemelen Kuzey Afrika'ya özgüdür. Forficula auricularia , yirminci yüzyılın başlarında Kuzey Amerika'da keşfedildi. Şimdi ise tüm kıtlarda yaşamlarını sürdürmekteler. Ilıman ülkelerde daha yaygındırlar. 


Kulağa Kaçan Yaşama Biçimleri

Kulağakaçan böceği gündüzleri çiçekler, meyveler ve ahşap yarıklar gibi serin, karanlık, erişilemeyen yerlerde bulunurlar. Geceleri aktif olurlar. 
Geceleri çeşitli yiyecekler ararlar. Kulağa kaçan böceği yırtıcı olarak kabul edilmektedir. 
Diğer şeylerin yanı sıra yaprak bitleri, örümcekler, böcek yumurtaları ve ölü bitkiler ve böceklerle beslendikleri bilinmesine rağmen, genellikle bitki maddesini tüketirler .
En sevdikleri çürümüş bitkiler Bitkiler doğal yemeği olsada şekeri ve eti çok severler. 
 

Kulağa Kaçan Üreme Biçimleri


Kualağa kaçan erkeği koku alma yoluyla eş bulur. Daha sonra cerci'yi dişinin karnının ucunun altına kaydırır, böylece her ikisi de zıt yönlere bakarken karın ve karın yüzeyleri birbiriyle temas halindedir. Rahatsız edilmezse, çiftler bu çiftleşme pozisyonunda saatlerce kalabilir. Çiftleşmeler, özellikle her iki eşin de bir yüzeye yapışmasına izin veren yerlerde kümelenmiş bireyler arasında sıklıkla meydana gelir. Laboratuvar koşullarında, çiftleşme mevsimi Ağustos ve Eylül aylarında olduğu tespit edilmiştir. Tek bir kere çiftleşmeleri yeterlidir. 

Kulağa Kaçan Böceği yerrin 5 mm altında kışı geçirirler. Dişi kulağakaçan, sonbaharda bir yeraltı yuvasına yaklaşık 50 yumurta bırakır. Hareketsiz bir duruma girer ve yumurtalarla birlikte yuvada kalır. Dişi, yumurtaları hareket ettirerek ve mantar oluşumunu önlemek için onları temizleyerek yavrularına bakar. İlkbaharda onları tek bir katmana yayar ve yavrular yumurtalardan çıkar.  Yaklaşık bir ay sonra olgunluğa ulaşana kadar onları koruyor. Dişinin bir mevsimde ikinci bir kuluçkaya yatması mümkündür ve ağustos ayı sonuna kadar tüm yavrular büyümüş olurlar. 


Kulağa Kaçan Yaşam Alanları 

Dişi Kulağakaçan 

Serin, nemli habitatlarda hayatta kalır ve ortalama 24 ° C ortalama büyüme sıcaklığına sahiptir.  Belirli bir yıldaki günlük büyümeleri rüzgar soğuk ve sıcak koşullarına göre değişiklik gösterebilir. 
Kış uykusuna yatanlar yetişkinler soğuk ve sıcaklıklara dayanıklıdırlar. Yumurtaları çok dayanıklıdır. 

Kulağa Kaçan Böceği Zararları  


Kualağa kaçanlar çoğaldıklarında mahsullere, çiçeklere ve meyve bahçelerine önemli zarar verebilirler. 
En sevdiği sebzeler, lahana, karnıbahar, pazı, kereviz, marul, patates, pancar ve salatalığı çok severler. 
Kulağakaçanlar kolaylıkla mısır (mısır) ipeği tüketir ve mahsule zarar verebilir. 
Meyveler arasında en sevdikleri elma ve armut tur.  
Erken ilkbaharda, diğer yiyeceklerin kıt olduğu zamanlarda, geceleri çiçekleri ve yaprakları yiyerek genç erik ve şeftali ağaçlarına zarar verirler. 
Onları taze kesilmiş karanfil, gül, yıldız çiçeği yaprakları arasında sıkışmış olarak bulabilirsiniz. 

Görünüşleri çirkin ve ürkütücüdür. Çok kötü kokarlar. 
Ama bilindiği gibi kulağa kaçmazlar. Nadiren de olsa ısırabilirler. 
Tüm verdikleri zarar yiyecekleredir.
Faydası diğer tür böcekleri ve örümcekleri yerler. 

Kulağa Kaçan İlaçlaması 


Kulağa kaçan ilaçlaması ilkbahar da başlanılmalıdır. Toprak alanda bulundukları için evinizin iç ve dış kısımları yaz ayları boyunca ilaçlanmalıdır. İlaçlama Yapılırken bitkilerinize zarar vermeyen böcek ilaçları tercih edilmelidir.

Okka Grup Kulağakaçan İlaçlama Konusunda Sizlere Profesyonel Ekibiyle Yardımcı Olacaktır.


Okka Grup 
Sağlıklı Mutlu Günler Diler 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.