112743388

Çatı Sıçanı İlaçlama

ÇATI FARESİ

ÇATI FARESİ İLAÇLAMA

 

Çatı Faresi Tanıyalım


Çatı Sıçanı Siyah sıçan ( Rattus Rattus olarak da bilinir), çatı sıçan , gemi sıçanı ya da ev sıçanı, ortak kolonidir. Uzun kuyruklu olan kemirgen basmakalıp fare cinsinin Rattus alt ailesi olarak ortaya çıkmıştır. 

Siyah fare siyahtan açık kahverengiye, alt tarafı daha açık renktedir. 
Genel anlamda bir omnivordur her şeyi yerler ve çiftçiler için de ciddi bir zararlıdır.  Çünkü çok çeşitli tarımsal ürünlerle beslenir. Bazen evcil hayvan olarak bakılabilir. 

Tipik bir yetişkin siyah sıçan 12,75 ila 18,25 cm (5,0 ila 7,2 inç) uzunluğundadır, 15 ila 22 cm (5,9 ila 8,7 inç) kuyruk dahil değildir ve alt türe bağlı olarak 75 ila 230 g (2,6 ila 8,1 oz) ağırlığındadır.
İsmine rağmen, siyah fare birkaç renk formu sergiler. Genellikle siyahtan açık kahverengiye kadar değişen bir renktedir ve alt tarafı daha açık renktedir. 

Çatı Sıçanı Beslenmesi

Siyah fareler omnivor olarak kabul edilir ve tohumlar, meyveler, saplar, yapraklar, mantarlar ve çeşitli omurgasızlar ve omurgalılar dahil olmak üzere çok çeşitli yiyecekleri yerler. 
Bunlar genel kültürlü böylece inekler, domuzlar, tavuklar, kediler ve köpekler için verilen herhangi bir yemek üzerine beslemesine eğilimleriyle belirtilir yiyeceklerinin tercihleri, çok spesifik değildir.
Diyetleri yüksek su içeriğine sahiptir. Kuşlar ve böceklerle beslendikleri için birçok doğal habitat için tehdit oluşturmaktadırlar. Tahıllar, şeker kamışı, hindistancevizi, kakao, portakal ve kahve çekirdekleri gibi çeşitli tarımsal ürünlerle beslendikleri için birçok çiftçi için de tehdit oluşturuyorlar. 
 

Çatı Sıçanı Yuvalanması

Radyo vericileri gibi izleme cihazlarının kullanılmasıyla, farelerin ağaçlarda ve zeminde bulunan yuvaları işgal ettiği görülmüştür. 
Çalıları, odunlukları ve adında da anlaşıldığı gibi çatıları yuva yapabilirler. 

Çatı Sıçanı Beslenme Şekli

Siyah fare, yiyecek arama davranışında esneklik gösterir. Yırtıcı bir türdür ve farklı mikro habitatlara uyum sağlar. 
Genellikle cinsiyetler içinde ve arasında çok yakın bir yerde buluşur ve yiyecek arar.
Geceleri beslenir. 


Çatı Sıçanı Hastalıkları

Siyah sıçanlar (veya onların ektoparazitleri ) bir dizi patojeni taşıyabilir.
Bunlardan en iyi bilinenleri hıyarcıklı veba ( Doğu fare piresi yoluyla ), tifüs , Weil hastalığı , toksoplazmoz ve trikinozdur. 
Siyah farelerin kahverengi fareler tarafından yer değiştirmesinin Kara Ölüm'ün düşüşüne yol açtığı varsayılmıştır.
Ancak bu teori, bu yer değiştirmelerin tarihleri veba salgınlarındaki artış ve düşüşlerle eşleşmediğinden, kullanımdan kaldırılmıştır. 
Sıçanlar, sistemlerinde bakteri ve virüs taşıyabildikleri için hastalıkların geçişi için olağanüstü vektörler olarak hizmet eder. 

Çatı Sıçanı İlaçlaması


Çatı sıçanı çatılar, odunluklar ve çalılıklar yuva tercihleri olduğu için hem ev, işyeri çatımızı yani iç alanı ve dış alanı çatı sıçanı için zehir istasyonları konmalı ve çatı aralıkları yemlenmelidir,
Çeşitli yem konulmalıdır. Çatı sıçanları yemek konusunda seçicidir. 

Çatı sıçanı ilaçlamasında Okka Grup Sizlere Profesyonel Ekibiyle Yardımcı Olacaktır.


Okka Grup 
Sağlıklı Mutlu Günler Diler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.