112743388

Yaz Yağmurları Böcek Getirir

12-05-2021 12:38
Yaz Yağmurları Böcek Getirir

YAZ YAĞMURLARI BÖCEK GETİRİR

Genellikle yaz aylarında çeşitli nedenlerle yağmur hoş karşılanır. Çoğu insan için bu nedenler, evlerinin içinde veya çevresinde artan sayıda böcek popülasyonu getirir. Böcekler nemli ortamlarda geliştiğinden, yağmur onların davranışlarını etkiler. Yaz yağışları, böcek aktivitesini artırmak için ideal koşullar sağlar ve çoğalmalarına izin verir. Yağmur, etraflarında gelişebilecekleri ve insanlara zarar verebilecekleri haşereler için bir su kaynağı oluşturur.
 

Hamamböcekleri

Amerikan ve Kahverengi hamamböceklerinin yağmurdan kapalı sığınak aramaları yaygındır. Hamamböcekleri sıcak ve kuru olmayı tercih ederler; onları kim suçlayabilir? Amerikan hamam böcekleri evinize girdiklerinde mutfaklarda, banyolarda ve çamaşır odalarında saklanmayı severler. Kahverengi hamamböceği tavanlarda, tavan arasında veya sıcaklık buldukları cihazların etrafında takılmayı tercih eder. Her iki hamamböceği türü de normalde geceleri yiyecek ararken dolaşırlar, ancak gün içinde hareket ettikleri de görülebilir. Bu istenmeyen zararlıların, insanlar için kesin bir tehdit olan gastroenterit ve ishale neden olma potansiyeline sahip zararlı bakteri ve protozoa taşıdığı ve yaydığı bilinmektedir. İç mekanda bulunduklarında alerji ve astımı da tetikleyebilirler.

Sivrisinek

Hamamböcekleriyle birlikte sivrisinek nüfusu şiddetli yağmurlar veya sellerden sonra artar. Bu can sıkıcı böcekler aynı zamanda insanlar için de bir tehlikedir. Sivrisineklerin sarı humma, sıtma ve diğer ölümcül hastalıkları taşıyabileceği bilinen bir gerçektir. Sadece tehlikeli değiller; kendi arka bahçenizde dışarıda olmayı oldukça tatsız hale getirebilirler. Yaz yağmurları genellikle daha ılıman sıcaklıklar getirir, ancak etrafta sivrisineklerin vızıldaması sizi dışarı çıkıp tadını çıkarmaktan alıkoyar.
 

Ateş karıncaları

Aşırı yağmur yağması ve su baskını sırasında, normalden daha fazla ateş karıncası höyüğü de fark edebilirsiniz. Yeraltı tünelleri suyla dolduğunda, ateş karıncaları yerin üstüne sürülür ve burada höyüklerini inşa ederler. Bu zararlılardan kurtulmak için suyun kendisine güvenmeyin. Ateş karıncaları, birbirlerine yapışacak ve su yüzeyinde yüzen bir sal oluşturacak kadar zekidir. Daha sonra bir ağaç gibi karşılaştıkları ilk nesneye tırmanacaklar ve boğulmaktan kurtulacaklar. Takım çabasıyla, ateş karıncası oldukça dirençlidir ve yoğun yağış, üstesinden gelinmesi kolay bir engeldir. Onlar için şanslı, ama ev sahipleri için o kadar değil. Kimse bahçesinde ateş karıncası istemez. Eğer yanlışlıkla bir ateş karıncası tümseğine adım attıysanız, sokmalarının aşırı derecede acı verici olabileceğini ve alerjisi olanlara ciddi zarar verme potansiyeline sahip olduğunu bilirsiniz.
 

Şiddetli Yağmurlardan Sonra Haşere Kontrolü

Büyük yağmur yağışı ve şiddetli sel pek çok soruna neden olabilir, böcek popülasyonunun artması birdir. Önleyici bir önlem olarak, saksılar, eski lastikler veya uzun süre su tutabilen herhangi bir şey dahil olmak üzere evinizin etrafındaki duran su kaynaklarını dikkatlice çıkarın. O zaman profesyonelleri arayın. Okka Grup, size zarar verebilecek ve kesinlikle canınızı sıkacak istenmeyen yağmur sonrası zararlılardan kurtulmanıza yardım etsin.
 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.