112743388

Yaz Aylarında Haşereler

12-05-2021 12:21
Yaz Aylarında Haşereler

YAZ AYLARINDA HAŞERELER

Birisi size yazın sizi hangi böceklerin çılgına çevirdiğini sorsa, cevabınız ne olur du? 
Hepimizin yazın bizi çılgına çeviren farklı zararlıları var. Ancak listelerin çoğunu oluşturacağından emin olan birkaç tane var.

Sivrisinekler

Hiçbir yaz zararlıları listesi sivrisinekler olmadan tamamlanmış sayılmaz . Aile toplantılarında, yüzme havuzlarında, kamp gezilerinde ve hatta kendi arka bahçelerimizde bize eziyet etmek için bulutların içinde gelirler. Bu kan yiyicinin derimizde kaşıntılı lekeler bırakmasını ve bizi hasta etme potansiyeline sahip olmasını engellemek için yapabileceğimiz herhangi bir şey var mı? 
 
Kesinlikle var:
Çoğumuz küçük bir esintinin sivrisinekleri uzak tutacağını biliyoruz, ancak çoğumuzun kendi esintimizi yaratabileceğimizi unutması şaşırtıcı. Arka bahçenizde biraz zaman geçirmeyi planlıyorsanız, bir uzatma kablosu çekin ve büyük hayranları çıkarın. Tiki meşalelerinden çok daha iyiler ve sizi serinletecekler.

Seyahat etmeyi planlıyorsanız, sıcak olmasa bile uzun pantolonlar ve uzun kollu giysiler giyin. Ve kumaştan geçmelerini önlemek için giysilerinize biraz sprey püskürtün.

Keneler

İşte kanınızı emmek isteyen başka bir yaz zararlısı. Bu böcek, uzun otları sever, çünkü hayattaki tek amacı, geçerken bir konakçıya yapışmak ve kürküne, saçına veya tüylerine doğru sürünmektir. İşte bu haşerenin size Lyme hastalığı vermesini engellemenin bazı yolları:

Keneler uçmaz, zıplamaz veya insanların üzerine düşmez. Üstüne tırmanacak bir ev sahibi aradıklarında, kollarını uzatarak "beni al anne" pozu verirler ve beklerler. Bunu herhangi bir çimde yapabilirler, ancak çim ne kadar uzunsa, bu kan yiyicilerin size bulaşması o kadar kolay olur. Kenelerden kaçınmanın en güvenli yolu, uzun çimenlerin arasından geçmekten kaçınmaktır.
Uzun çimenlerde veya ağaçlık alanlarda vakit geçirmeniz gerekiyorsa, pantolonunuzu çoraplarınızın içine sokun ve gömleğinizi pantolonunuza sokun. Bu, bu keneleri vücudunuzda tüm yol boyunca sürünmeye zorlayacaktır. Parlak giysiler giyerseniz, sizi ısırabilecekleri bir yere varmadan onları görme şansınız yüksektir.

Tahta kurusu

Listede bu haşereyi görünce şaşırdınız mı? Kan yiyen böceklerden bahsettiğimiz için, bu küçük korkuları eklemek uygun görünüyordu - sonuçta - yaz, böcek kontrol şirketlerinin tahtakuruları için en çok çağrı aldığı zamandır . İşte size ulaşmadan önce onları almanın bazı yolları:

Seyahat ederken, her zaman konaklamalarınızda tahtakurusu olup olmadığını kontrol edin . Tüm şiltelerin dikişlerini ve köşelerini siyah dışkı için inceleyin. Döşemeli mobilyalarda dikişli dikişleri de inceleyin. Tüm çarşaflara ve yastık kılıflarına yakından bakın ve minicik kahverengi kan lekeleri olmadığından emin olun. Ve arkalıkta böcek aramak için bir el feneri kullanın.
Seyahatten eve dönerken çantalarınızı ve valizlerinizi bir el feneriyle inceleyin ve tüm giysilerinizi en yüksek sıcaklıkta yıkayıp kurulayın.

Evinizi ve bahçenizi böceklerden korumak istiyorsanız, bir haşere kontrol şirketi ile anlaşın. Okka Grup | Dışarıda, yatak böceklerini inceliyor ve tedavi ediyoruz ve ayrıca sivrisinekleri ve kene aktivitesini azaltmanıza yardımcı olabiliriz . Yazlar, etrafta daha az kan yiyen böceklerle her zaman daha güzeldir. Bir şans verin, bugün bizimle iletişime geçin!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.