112743388

Yatak Böceklerini Nasıl Taşırız

29-05-2021 15:08
Yatak Böceklerini Nasıl Taşırız

Yatak Böceklerini Nasıl Taşırsınız?

Yatak böcekleri 3.300 yıldan fazla bir süredir insanlar üzerinde besleniyor ve günümüzde evleri, otelleri, hastaneleri, turistik yerleri ve hatta toplu taşımayı rahatsız eden en büyük zararlılardan biri olmaya devam ediyor. Eşyalarına gizlice girme ve uzun mesafeleri seyahat etme yetenekleri nedeniyle, tahtakuruları mükemmel otostopçular olarak ün kazanmıştır. Sorunları daha da kötüleştirmek için, yatak böcekleri, kolayca bulunabilen bir kan yemeği olduğu sürece, her türlü iç mekan ortamını kolayca istila edecektir. Yeni bir ortama girdiklerinde, kanepeler ve sandalyeler gibi yatağın ötesinde, resim çerçevelerinin içinde ve hatta elektrik anahtar plakalarının arkasında birçok yeri istila edebilirler.

Peki, evinize veya yatağınıza tahtakurusu nasıl bulaşır?


İnsanların yatak böcekleriyle ilk karşılaşabilecekleri en yaygın yerlerden biri bir otel odasıdır. Gezginler, kaldıkları yerde tahtakuruları varır varmaz incelemeli ve tahtakurularından şüpheleniliyorsa personeli uyarmalıdır.

İnsanların evlerine yatak böceklerini getirmelerinin bir başka yaygın fakat daha az bilinen yolu, halihazırda istila edilmiş olabilecek ikinci el mobilya satın almaktır. Kullanılmış kanepeleri, şilteleri veya yayları ve diğer yumuşak ürünleri içeri getirmeden önce her zaman iyice kontrol ettiğinizden emin olun.

Yatak Böcekleri Alırsanız Ne Yapmalısınız?

Bir istila meydana gelirse, yardım için hemen bir haşere kontrol uzmanını arayın . Yatak böcekleri hızla çoğalabilir ve çoğalabilir, bu nedenle bir istila ile ne kadar erken savaşırsanız o kadar iyi olur.

Yatak böceklerinin nasıl önleneceği hakkında daha fazla bilgi için, yatak böceklerinden  uzak kalmak için bilmeniz gereken her şey için bu makaleye göz atın.

Yatak Hatası Önleme


Yatak hatalarından kaçınmak mı istiyorsunuz? Yatak böceklerinin önlenmesi, mevcut bir istilayı ortadan kaldırmaktan çok daha kolaydır. Böcekler anketine göre, tahtakuruları kurtulması en zor haşere olmaya devam ediyor - hamamböceği, termitler ve karıncalardan daha zor!  

Yatak Böcekleri Nasıl Önlenir

Bir istilanın kapsamına ve bir haşere uzmanı tarafından kullanılan tedavi türüne bağlı olarak, tahtakurularını tamamen ortadan kaldırmak için birkaç tedavi gerekebilir. Neyse ki, yatak böceklerinin evde yayılmasını önlemek için yapılabilecek birçok şey var . 

Tahtakuruları önlemenin anahtarı uyanıklıktır. Bir otelde, mağazada, sinemada veya iş yerinde olsun, halka açık yerlerdeyken, tüm çevreye karşı dikkatli olmak önemlidir.

Halkın tahtakurularının yeniden canlanması konusundaki farkındalığı arttıkça, yatak böceklerinin önlenmesine odaklanma da arttı. 
Düzenli tahtakurusu denetimleri, tahtakurusu istilasını önlemenin en iyi yöntemidir. 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.