112743388

Tahtakurusu Nerede Yumurtlar

06-05-2021 15:20
Tahtakurusu Nerede Yumurtlar

TAHTAKURUSU NEREYE YUMURTLAR? 

Tahta kurusu böcekleri sağlıksızdır, can sıkıcıdır ve sağlığınız için risk oluşturabilir. Isırıkları genellikle kaşıntıya neden olur ve bu da ikincil bir cilt enfeksiyonuna neden olabilir ve hatta bazı insanlar yatak böceklerine bile alerjiktir.
Tahtakuruları böceklerinden kurtulmanın ilk adımı, onları nasıl tanımlayacağınızı bilmektir. Peki yatak böcekleri nerede yumurta bırakır? Ve yatak böcekleri neye benziyor?

TAHTAKURUSU YUMURTALARI NEYE BENZIYOR?

Tahtakurusu yaşam döngüsünün başlangıç aşaması: tahtakurusu yumurtaları neye benziyor? Bu küçük, toplu iğne başı büyüklüğündeki yumurtalar genellikle kümeler halinde bulunur. Beyaz ve inci görünümlü olup 1 mm boyundadırlar. Beş gün sonra yumurtanın ortasında küçük bir siyah nokta oluşur.

TAHTAKURUSU BÖCEKLERI NEREDE YUMURTALAR?

Şimdi tahtakurusu yumurtalarını tespit edebilirsiniz, ama onları nerede arıyorsunuz? Yatak böcekleri nerede yumurta bırakır?
Çoğu zaman, uygun şekilde adlandırılan bu böcekler yumurtalarını yatak şiltelerine veya mobilya minderlerine bırakır. Yatak böcekleri, genellikle karanlık, güvenli ve beslenebilecekleri insana veya hayvana yakın oldukları için bu alanları tercih ederler. Bununla birlikte, yatak böcekleri ayrıca duvarlara, süpürgeliklere veya döşeme tahtalarına yumurta bırakmayı da seçebilir.
Yatak böcekleri genellikle yumurtalarını döşeklere bıraksa da, onları yatağın çerçevesinde, yatağın düğmelerinin altında veya yatak etiketlerinin altında görebilirsiniz.

TAHTAKURUSU YUMURTALARININ BELIRTILERI

Yatak böceklerini erken teşhis ettiğinizden emin olun, bu yatak böcek yumurtası belirtilerine dikkat edin:
Yatağın dikişlerinde küçük beyaz yatak böcekleri yumurtaları
Yatağın üzerinde veya çevresinde kötü koku
Yatakta pas rengi lekeler
Yatakta sürünen elma çekirdeği büyüklüğündeki yatak böcekleri
Yatakta sürünen daha küçük beyaz periler
Sabah uyandığınızda vücudunuzda bebek yatağı böcek ısırıkları var

YATAK HATALARI HAKKINDA GERÇEKLER

Yatak böcekleri hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, onları evinizden çıkarmak ve sonsuza kadar uzak tutmak o kadar kolay olacaktır. Bebek yatağı böcekleri hakkında dikkat edilmesi gereken bazı gerçekler şunlardır:
Dişi yatak böcekleri her gün bir ila beş yumurta bırakır.
Dişi yatak böcekleri ömürleri boyunca 500'e kadar yumurta bırakabilir.
Yetişkin yatak böcekleri gibi, bebek yatağı böcekleri de insan kanıyla beslenir.
Bebek yatağı böcekleri, yetişkin yatak böceklerine göre daha sık ve daha kısa süreler için yemek yer.
Bebek yatağı böcekleri en çok geceleri etkindir.
Vücut ısısına ve kokusuna çekilirler.
Bebek yatağı böcekleri her tüy döktüğünde büyür.
Yetişkin yatak böcekleri haline gelmeden önce birkaç aşamadan geçerler.
Yatak böcekleri dört ila altı ay yaşar.

YATAK BÖCEKLERI İNSANLARA YUMURTA BIRAKIRLARMI MI?

Vücudunuza yumurta bırakan tahtakurularından endişeleniyorsanız, endişelenmeyin. Yatak böcekleri genellikle insanlara yumurta bırakmazlar ve yumurtalarını yatağın içi veya duvarlar gibi sıcak, karanlık alanlara bırakırlar.

TAHTAKURUSU YUMURTALARINI GÖREBILIYOR MUSUNUZ?

Yatak böcek yumurtalarını tespit etmek yetişkin yatak böceklerinden daha zordur, ancak yatağınızı veya mobilyalarınızı yakından incelerseniz onları kesinlikle görebilirsiniz. Yaklaşık 1 mm uzunluğunda küçük beyaz, inci yumurta kümelerini arayın.

YATAK BÖCEKLERI KIYAFETLERE YUMURTLAR MI?

Yatak böcekleri kıyafetlerin üzerine yumurta bırakabilir, ancak bunları giydiğinizde bunu yapma olasılıkları düşüktür. Genel olarak, tahtakuruları yalnızca hareketsizken (uyurken olduğu gibi) insanları tarar ve bunun yerine şiltelere, yatak çerçevelerine, döşemelere ve duvarlara yumurta bırakır.

TAHTAKURULARINI NE ÖLDÜRÜR?

Yatak böceklerinden kurtulmak çok zor olabilir, bu yüzden ilk tabelada profesyonel bir haşere kontrol şirketiyle iletişime geçmek en iyisidir.

OKKA GRUP HAŞERE KONTROLÜ ILE TAHTAKURULARINI ORTADAN KALDIRIN

Evinizi istila eden tahtakuru olabileceğinden şüpheleniyorsanız, uykusuz bir gece daha geçirmenize gerek yoktur. Acil yardım için Okka Grup ekibiyle iletişime geçin . Yatak böcekleri hakkındaki sorularınızı yanıtlamanıza ve yatak böcek istilasından sonsuza kadar kurtulmanıza yardımcı olabiliriz .
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.