112743388

Minik Kırmızı Böcekler

02-02-2023 16:58
Minik Kırmızı Böcekler

MİNİK KIRMIZI BÖCEKLER

YONCA AKARI 

 
Gördüğünüz küçük kırmızı böcekler, küçük kırmızı örümcekler gibi görünseler de, yonca akarlarıdır . Çıplak gözle bir tükenmez kalemin başından daha büyük görünmezler. Çoğunlukla yonca, gür ve sağlıklı çimler ve diğer süs bitkileri ve yabani otlarla beslenirler.
Yonca akarları , ilkbaharın ilk sıcak aylarında Maryland'de binlerce kez görünme eğilimindedir. Bu ev istilacı haşereler, evinizin kapı ve pencerelerinin etrafındaki küçük çatlaklardan ve küçük açıklıklardan girmek için yerden sürünecekler.
İçeride, pencere pervazlarında, duvarlarda veya doğrudan pencerelerde gezinen bu küçük kırmızı böcekleri bulabilirsiniz . Dış cephede, dış cephe kaplamalarında, tuğla duvarlarda ve diğer dış yüzeylerde çok sayıda toplanmış binlercesini bulabilirsiniz.
Bu ev akarları genellikle evin veya temelin en güneşli tarafına çekilir.
 
İyi haber şu ki, yonca akarları insanları veya evcil hayvanları ısırmaz ve zararlı değildir. Evinizde yapısal bir hasara neden olmazlar ancak kazara ezildiklerinde duvarlarda, halılarda ve mobilyalarda leke bırakabilirler.
Çoğu zaman bu kırmızı böcekler, ilkbaharda betonun dışında da bulunabilir . Bu nedenle, yonca akarları rahatsız edici bir zararlı olarak kabul edilir.
Yonca akarları, yok edilmesi özellikle zor bir haşere olabilir. Bunun nedeni, evleri önemli sayıda istila etme eğiliminde olmalarıdır.
İşte bu küçük kırmızı böcekleri evinizden nasıl uzak tutacağınıza dair bazı yararlı ipuçları:
Evin etrafındaki olası giriş noktalarını bulun ve kalafat veya benzeri malzemelerle kapatın.
 
Temeliniz ile çim arasında çim ve diğer bitki örtüsünden arınmış bir alan oluşturun. Çim ve temel arasında 18-20 cm lik bir çakıl veya taş bariyer, yonca akarlarının görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
 
Özellikle iniş borusu alanlarına ve yağmurlama sistemlerine dikkat ederek, evin temelinin etrafındaki aşırı nemi azaltın. Nemi evden uzak tutmak, az yağışlı dönemlerde diğer haşerelerin çimlerinize çekilme olasılığını da azaltacaktır.
 
Her şey başarısız olduğunda, OKKA GRUP PEST ile iletişime geçebilirsiniz . Profesyonellerimiz, yonca akarı sorunlarınıza uygun bir haşere kontrol çözümü oluşturmaktan mutluluk duyar. Yonca akarları, Tercih Edilen Bakım planlarımıza dahildir ve ilkbahar ve yaz aylarında hedeflediğimiz pek çok haşereden yalnızca biridir. 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.