112743388

Farelerin Bahçemize Zararları

07-05-2021 17:12
Farelerin Bahçemize Zararları

KEMIRGENLERIN BAHÇELERİMİZE VERDIĞI ZARARLAR NASIL ÖNLENIR


Kemirgenlerin Çiftliklere Verdiği Zararlar Nasıl Önlenir

Bahçemizde verrdiğimiz tüm emekler birkaç kemirgen yüzünden yok olabilir. Zamanında önlem almak gerekir. 
Bununla birlikte, birçok bahçe sahibi, kendilerini doğaya karşı sürekli bir savaş içindeymiş gibi hissedebilir. İlkbahar sellerinden ve kış donlarından yaz rüzgarlarına, kuraklıklara ve sıcak dalgalarına kadar, mahsulünüzün önemli bir bölümünü kaybetmeden tüm bir ekim sezonunu tamamlayarak hava ile ilgili olaylara kadar heyecan verici süreçtir. Bu sebeple tüm çabamızı kemirgenlere kaptırmak istemeyiz.  
Ancak havayı kontrol etmek için fazla bir şey   yapamasanız da, ekinleriniz için başka bir büyük riske, yani haşere hasarına karşı korunmaya yardımcı olabilirsiniz . Kemirgenlerin birçok mahsulü nasıl hedef aldıkları bu sıkıntıları en etkili şekilde nasıl ortadan kaldırabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.  

KEMIRGEN İSTILASININ RISKLERI

Kemirgenler , her yıl Türkiye de bahçe sahipleri ekonomik kayıplarından, depolama tesislerine verilen hasar ve hatta ekim ve hasat ekipmanı dahil olmak üzere tek başına sorumludur.
Kemirgenler - daha özel olarak, onları takip etme eğiliminde olan pireler ve diğer parazitler - çeşitli tehlikeli ve potansiyel olarak ölümcül hastalıkların taşıyıcıları olabileceğinden, mahsullerinizi olabildiğince kemirgen içermemek, mahsullerinizin pazarlanabilir kalmasını sağlamak için çok önemli olabilir.

KEMIRGENLER BARINAK NE İSTIYOR?

Fareler , sıçanlar ve tarla fareleri gibi kemirgenler , evlerini genellikle mahsul çiftliklerinde yaparlar çünkü mükemmel, çok yönlü bir yaşam alanı sağlarlar. Yırtıcı olmayan barınak sağlamak için mısır, soya fasulyesi, yer fıstığı veya tahıllar gibi bol miktarda yüksek kalorili gıda kaynakları ile birlikte ahırlar, silolar ve tahıl mahzenleri ile kemirgenleri çiftliğinizden uzak tutmak imkansız bir görev gibi görünebilir.
Çabalarınızın, mahsullerinizi korumaya çalışmaktan ziyade, sadece veriminizi artırmaya yönelik olup olmadığını merak edebilirsiniz. Bununla birlikte, mısırınızdan, soya fasulyesinden veya diğer mahsullerden iyi beslenen kemirgenler bile, çiftliğinizin diğer alanlarında hasara yol açmak için zaman bulabilir ve bu da kayıtsızlığı potansiyel olarak tehlikeli bir seçim haline getirebilir. 
Modern motorların elektrikli bileşenlerinin çoğu, ham bazlı plastik kaplamalar yerine çevre dostu soya bazlı bir plastikle kaplanmıştır. Bu soya bazlı plastik çevre için hem daha ucuz hem de daha iyi olsa da, bu telleri çiğneyip kısa sürede hasara neden olan kemirgenler için çok daha cazip olabilir. 

Kemirgenler ayrıca depolama tesislerinizde yapısal hasara neden olabilir. Fareler ve sıçanlar, görünen boyutlarından çok daha küçük açıklıklardan geçme kabiliyetine sahip olduklarından, kilitli silolar gibi kemirgenler için oldukça geçirimsiz olduğunu varsaymış olabileceğiniz alanlara hala erişilebilir.
Fare dışkısına ve idrarına uzun süre maruz kalmak, beton dahil katı yüzeyleri yavaşça aşındırabilir ve çiftliğinizin ek binalarını daha az güvenli hale getirebilir. 
 

KEMIRGEN ZARARINA KARŞI KORUMA 

Genellikle çiftliğinizdeki kemirgenleri yok etmek için çok aşamalı bir yaklaşım kullanmanız gerekir; Sadece bazı böcek ilaçları uygulamak veya tuzaklar kurmak, kemirgen popülasyonunuzda geçici bir çöküntü oluşturabilir, ancak bunların davranışlarında veya habitatlarında uzun vadeli değişikliklere yol açma olasılığı düşüktür. 

Birçoğu, önce kemirgenlerin üreme döngüsünü bozan ve daha sonra başıboş olanları öldürmek için hedeflenen zehirler veya tuzaklar kullanan bir yaklaşımın, çiftliğinizde yaşayan kemirgenlerin sayısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini keşfetti. 

İlk adımınız, kemirgenlerinizin muhtemelen hangi kaynaklardan yararlandığını görmek için mülkünüzle ilgili ayrıntılı bir çalışma yapmak olmalıdır. Daha sonra, en önemli zamanlarda bu kaynakları nasıl tehlikeye atabileceğinizi görmek için bir haşere kontrol şirketiyle çalışabileceksiniz . 

Örneğin, çiftleşme mevsiminde kemirgenlerin birincil besin kaynağının ortadan kaldırılması daha küçük yavrulara neden olabilir ve bu da görünüşte üstel büyüme oranlarını yavaşlatabilir. Kemirgenlerin kış için yiyecek saklama kabiliyetini engelleyen, soğuk hava başlar başlamaz popülasyonu zayıflatabilir. 

Ayrıca daha çekici saklanma veya yuvalama noktalarından bazılarını da ortadan kaldırmak isteyeceksiniz. Bu, ahırınızın bir köşesi eski ekipmanlarla, tahıl torbalarıyla veya atacak veya dağıtacak zamanınız veya enerjiniz olmayan diğer çeşitli eşyalarla doluysa, bir sonrakine geçmeden önce biraz temizlik yapmak isteyeceğiniz anlamına gelir. kemirgen imha işleminizin aşaması.

Kemirgenler mülkünüze sığınmaya çalışırken ne kadar çok maruz kalırlarsa, başka yerlere taşınmaları ve ev bulma olasılıkları o kadar artar. 

Çiftliğinizi kemirgenlere karşı daha az misafirperver hale getirmek için elinizden geleni yaptıktan sonra , tuzaklar ve böcek ilaçları da dahil olmak üzere büyük silahları çıkarmak isteyeceksiniz  . "Geçiş koridorlarına" veya yok ediciniz tarafından kemirgenlerin yiyecek ve barınağa erişmeleri için ortak alanlar olarak belirlenen alanlara tuzaklar yerleştirmek, mahsullerinizi günün her saatinde ve gecenin her saatinde korumanıza izin verebilir.
Bu arada, zehirler kemirgenlerin hızlı bir şekilde ölmesine neden olabilir. Sıçanlar ve fareler, herhangi bir yeni yiyeceğin yalnızca küçük bir kısmını dikkatli bir şekilde örnekleme eğilimleri nedeniyle başarılı bir şekilde zehirlemek için zor olabilir; bununla birlikte, warfarin gibi tatsız ve kokusuz antikoagülan ilaçlar, çabuk etki gösterme özellikleri nedeniyle oldukça etkili olabilir.

Bu adımları atarak, kemirgen içermeyen bir çiftliğe giden yolda, mahsul veriminizi ve karınızı artırırken stresinizi azaltmanıza yardımcı olacaksınız.

Daha fazla bilgi almak veya bir haşere kontrol ajansı ile konuşmak için Okka Grup iletişime geçin.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.