112743388

Böcek ilacı Seçimi

26-03-2019 18:20
Böcek ilacı Seçimi

Böcek ilacı seçimi

Öneriler şunları içerir:
    Önerilen pestisit kullanımınızın uygun olup olmadığını düşünün. Örneğin, mülkünüzün tamamen haşere ücretsiz olmasını beklemeniz gerçekçi olmayabilir. Böcek ilaçlarının tekrar tekrar kullanılmasının, uzun vadede zararlıların kendisinden daha tehlikeli olması mümkündür.
Kimyasal olmayan haşere kontrol önlemlerini göz önünde bulundurun.
     Bir pestisit almadan önce haşere tanımladığınızdan emin olun. Çatınızda fareler olduğunu varsaydığınız şeyler sahip olabilir. Haşereyi tanımlamakta sorun yaşıyorsanız, Online bir soruşturma gönderebilirsiniz . Bir alternatif, zararlıların tanımlanması ve yönetimi konusunda eğitilmiş lisanslı bir haşere kontrol operatörü kullanmaktır.
Haşere probleminiz için en etkili pestisiti belirleyin ve seçtiğiniz pestisitin kullanmayı düşündüğünüz haşere için tasarlandığından emin olun.
     Mevcut olan en az toksik (veya en düşük program) ev ilacını tercih edin.
Tüm pestisitler toksik olduğundan ve yanlış kullanılırsa zarar verebileceğinden mümkün olan en az miktarda pestisit kullanın.

Genel pestisit güvenliği
    Evde böcek ilacı kullanırken yapılan öneriler:
Böcek ilacı stoklama. Sadece ihtiyacınız kadar satın alın.
Üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun ve ürünü kesinlikle belirtildiği şekilde kullanın. Önerilen miktardan daha fazla kullanmayın ve tüm güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.
Pestisitleri karıştırmayın. Beklenmeyen ve potansiyel olarak tehlikeli bir kimyasal reaksiyon riski vardır.
Böcek ilacını, kapağı sıkıca kapalı olarak ve örneğin garajdaki yüksek bir dolapta kilitli olan çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. Böcek ilaçlarını asla çocukların yiyecek ya da içecek için yanlış olabilecek kaplara aktarmayınız.
Çocuklar, evcil hayvanlar veya evcil hayvanlar tarafından erişilebilecek yerlere tuzak koymayın veya yem yerleştirmeyin.
Böcek ilacını kullanırken veya kullanırken örneğin lastik eldiven gibi üreticinin talimatlarında önerilen koruyucu giysileri kullanın.
Pestisit kullanırken bir şey yemeyin, içmeyin veya sigara kullanmayın.
Kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız.
 
Pestisitlerin iç mekan kullanımı için güvenlik önerileri
      Böcek ilaçlarını iç mekanlarda kullanırken daima:
Kuş kafeslerini ve balık tanklarını örtün veya çıkarın ve aerosol (sprey) böcek ilacı kullanmadan önce diğer evcil hayvanları yeniden konumlandırın. Birçok pestisit, kuşlar ve balıklar için son derece toksiktir.
Yiyecek, pişirme aletleri ve diğer kişisel eşyaları tedavi edilecek alandan çıkarın (veya örtün). Yemek hazırlamadan önce mutfak tezgahlarını iyice temizleyin.
Mobilya gibi aile üyeleri tarafından sıkça dokunulan alanlara yüzey spreyleri uygulamaktan kaçının. Süpürgelik levhaları gibi yol dışı alanlarda sadece yüzey spreyleri kullanın.
Böcek ilacı (uçucu sprey gibi) etkili olurken odadan çıkın. Geri döndüğünüzde, havayı temizlemek için camları açın.
Böcek ilaçlarının doğru yerde kullanıldığından emin olun. Örneğin, fareler süpürgelik panoları boyunca ve tabanların altında koşma eğilimindedir. Tuzağa düşürür veya yemleri açıklığa koyarsanız, haşereyi çekmekte başarısız olabilirler ve aile üyeleri veya evcil hayvanlar için sağlık riski oluşturabilirler.
Yemleri kullanırsanız, yiyecek artıklarını veya artıklarını temizleyin, böylece haşereler sadece yemlere çekilir. Bu, daha az yem gerekecek demektir.

Pestisitlerin dış mekan kullanımı için güvenlik önerileri
   Pestisitleri açık havada kullanırken her zaman:
Böcek ilacını kullanmadan önce tüm kapı ve pencerelerin kapalı olduğundan emin olunuz.
Yağmurlu veya rüzgarlı günlerde açık havada böcek ilacı kullanmaktan kaçının. Hava pestisitin etkinliğini etkileyebilir ve diğer hayvanlara, insanlara ve çevreye zarar verebilir
Böcek ilacını kullanmadan önce balık havuzlarını, mangalları ve sebze bahçelerini kapatın
Evcil hayvanları yeniden konumlandırın ve yatak takımlarını, yiyecek ve su kaselerini çıkarın
Bir böcek ilacı kullandıktan sonra bahçenizi sulamaktan kaçının. Ne kadar beklemeniz gerektiğine dair kılavuz için üreticinin talimatlarını kontrol edin.
Böcek ilacının istenmeyen zararlara neden olmadığından emin olmak için bitkileri ve kuşları birkaç gün sonra gözlemleyin.
Herhangi bir dış pestisit tedavisi kullanıyorsanız, komşularınıza tavsiyede bulunun
Yağmur suyu deponuz varsa, oluklara ve tavana aşırı püskürtülmemesine dikkat edin. Pestisit kalıntılarının tankta yıkanma riski varsa, toplama borusunu bir sonraki yağışın sonuna kadar yağmur suyu tankından uzağa yönlendirmelisiniz.

Pestisit toksisitesi
     Tarla pestisitleri sınıflandırmak ve bir ürünün genel kullanıma sunulmasını kontrol etmek için kullanılır. Bir maddenin ne kadar toksik olduğu, nasıl kullanılacağı ve hangi formda alınacağı (örneğin sıvı mı yoksa sprey mi) gibi şeyleri hesaba katarlar.
Pestisitler ya programlanmamış ya da 5, 6 ya da 7 numaralı programların altına düşüyorlar. Her programın etiketinde büyük zıt harflerle görünen bir uyarı var.
Zamanlanmış zehir Etiket uyarısı Toksisite seviyesi
programda olmayan Bazıları
'Çocukların erişemeyeceği yerlerde' görüntüleyebilir En düşük
(hazır)
5. Program Dikkat Hafif
6. Program Zehir ılımlı
7. Program Tehlikeli zehir Yüksek
(küçük dozlarda bile)
Ev ilaçları ürünleri 7 numaralı program olmamalıdır. Her zaman mevcut olan en az zehirli (veya en düşük programı) ilaçları seçin.
 
Pestisitler ve çevreye zarar
    Zararlıları düşürdüler, sonra çabucak yıkıldılar. Yüzey spreyleri ve termit işlemleri gibi diğer pestisitler, uygulamadan sonra günler, haftalar veya hatta daha uzun süre çevrede oyalanırlar.
Pestisitlerin çoğu yalnızca hedef haşereyi etkilemek üzere tasarlanırken, diğer böcekler veya hayvanlar bazen zarar görebilir. Örneğin, böcek ilacı tarafından öldürülen bir örümceği yerse kuş zehirlenebilir. Bu nedenle, tedavi etmek istediğiniz haşere için tasarlanmış pestisitleri seçmek, etiket talimatlarını dikkatlice takip etmek ve mümkün olan en az miktarda kullanmak önemlidir.

Böcek ilacı alternatifleri
    Haşere ilacı kullanımı için alternatif kontrol yöntemlerinin dikkate alınması önemlidir. Anahtar, evinizi ve bahçenizi zararlılara karşı çekici kılmaktır. Bazı öneriler:
Kemirgenler - bahçede kuşlara veya eşyalara yiyecek artıkları koymayın. Köpek ya da kedi kaselerine bırakılan yiyecekleri atın. Bir kuşçunuz varsa, kuş tohumunu kemirgen geçirmez dispenserlerde tutun. Düşmüş meyveleri toplayın ve meyve ağaçlarından atın. Sürüngenler gibi bitkileri düzenli olarak kırpın. Tahta ve çöp yığınları gibi potansiyel yuvalanma yerlerini yerden uzak tutun. Tuzak kullanmayı düşünün, ancak çocukların, evcil hayvanların veya evcil hayvanların zarar görebileceği yerlere tuzak koymayın.
Sinekler - dış mekan çöp kutularının üzerinde sıkı bir kapak tutun. Bahçe kompostunu iyi kapatılmış bir kaba koyun. Sinekler, sinek spreyinde yaygın bir bileşen olan piretrumdan hoşlanmaz. Sinekleri ve diğer böcekleri kovmak için ön ve arka kapılarınızın yanına piret papatyaları yerleştirebilirsiniz. Sineklerin toplanma eğiliminde olduğu bölgelerde sineklikler asın veya kağıtların dışına uçun.
Pireler - evcil hayvanları, battaniyelerini ve diğer yatak takımlarını düzenli olarak yıkayın. Evcil hayvanınızın tedavi seçenekleri için veteriner hekiminize danışın.
Hamamböcekleri - duşun tabanı, lavabo veya mutfakta bırakılan yemekler gibi su kaynaklarını temizleyin. Hamamböcekleri hayatta kalmak için günlük bir su kaynağına ihtiyaç duyarlar. Yemek artıklarını tezgahlarda veya evcil hayvan kaselerinde bırakmayın. Kapağı sıkıca kapalı halde çöp kutusuna atınız. Evin yanında odun yığınlarını veya malç yığınlarını saklamayın. Hamamböceklerinin evinize girebileceği çatlakları ve çatlakları kapatın.
Sivrisinekler - sivrisineklerin üremesiyle toplanan su birikintilerini boşaltın. Kuş banyosu içindeki suyu en az haftada bir kez değiştirin. Yüzme havuzu filtrenizi her gün birkaç saat çalıştırın. Yaprak olukları ve su toplayabilecek diğer döküntüler düzenli olarak temizlenmelidir. Larva yiyen balıkları süs havuzlarında tutun - uygun balıklarla ilgili öneriler için bir akvaryum bayisine bakın.

Pestisitler ve sağlığınız
     Böcek ilaçları katı, sıvı, toz veya sprey şeklinde olabilir. Form, pestisidin vücudunuza girme şeklini ve potansiyel olarak sağlığınızı etkileyecektir.
Böcek ilaçları vücudunuza girebilir:
bir pestisit yutun, pestisitle uğraştıktan sonra bir şey yiyin, için veya sigarayı kullanın veya bir pestisite maruz kalmış yiyecek veya içecekleri tüket
pestisitlerle - doğrudan pestisit ile ıslatılmış giysiler yoluyla veya pestisitle işlem görmüş yüzeylere dokunarak cilde temas ettirin
pestisit buharı, sprey veya toz solumak
pestisitleri kullandıktan sonra gözlerinizi ovalayın veya pestisitlerin gözlerinizle doğrudan temas etmesine neden olun.
Maruziyetinizi en aza indirir ve böcek ilacı ile temasa geçtiğinizde dikkatli olursanız, sağlığınıza zarar verme olasılığını azaltabilirsiniz.

Pestisit zehirlenmesi
Pestisitlere maruz kalma sonucu zehirlenme, tek bir maruz kalmadan kısa bir süre sonra (akut zehirlenme) veya belli bir süre boyunca tekrar tekrar maruz kalmadan sonra (kronik zehirlenme) ortaya çıkabilir.
Pestisitlerden akut zehirlenme
Pestisitlerden kaynaklanan akut zehirlenme belirtileri maruziyetten kısa bir süre sonra başlayabilir ve şunları içerebilir:
baş ağrısı
baş dönmesi
mide bulantısı
kusma
karın krampları
ishal
bulanık görme
aşırı göz sulama
terlemek

aşırı tükürük.
     Daha şiddetli zehirlenme aynı zamanda kalp atış hızı, göğüs gerginliği, kas zayıflığı ve seğirmesi, nefes alma ve yürüme zorluğu, daraltılmış öğrenciler ve inkontinansta değişikliklere yol açabilir. Çok şiddetli zehirlenme durumlarında, nöbetler ve bilinç kaybı ortaya çıkabilir.
Böcek ilacından kronik zehirlenme
Belirtiler, belli bir süre boyunca tekrar tekrar maruz kaldıktan sonra yavaş yavaş ortaya çıkabilir ve şunları içerebilir:
Kas Güçsüzlüğü, yorgunluk, konsantre olma ve bir şeyleri hatırlama zorluğu, genellikle kendini iyi hissetmiyor.
 
Sahip olduğunuz belirtilerin tipi, ne kadar sürdükleri ve ne kadar şiddetli oldukları gibi faktörlere bağlı olarak değişebilirler:
kullanılan pestisitin türü ve konsantrasyonu, maruz kalma derecesi, maruz kalan kişinin sağlığı ve yaşı.
Potansiyel semptomların çoğu pestisit zehirlenmelerine özgü değildir - hastalık veya alerji gibi diğer durumlar nedeniyle olabilirler. Semptomların doğru teşhisi için daima doktorunuza danışmalısınız.
 
Pestisit zehirlenmesi için risk faktörleri
Herhangi bir kimse pestisitlere maruz kalmaktan etkilense de, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı insan grupları özellikle hassastır:
doğmamış bebekler ve küçük çocuklar, hamile ve emziren kadınlar, yaşlı insanlar
 
Böcek ilacı zehirlenmesi - ilk yardım
    Siz veya ailenizden herhangi biri, pestisitlere maruz kaldıktan hemen sonra semptomlar geliştirirse, şunları yapmalısınız:
Acil bir durumda, daima üçlü sıfır (114) çağırın
 
Hemen bir doktora başvurun
Çağrı Victoria Zehir Bilgi Merkezi'ne  
Mümkünse ürün adı da dahil olmak üzere maruz kalma ile ilgili ayrıntıları vermeyi unutmayın.

Ruhsatlı İlaçlama Haşere Kontrol Firması Kullanmak

     Bazen, kendini yönetmesi zor bir haşere problemin olabilir. Bu işler için profesyonel bir lisanslı haşere kontrol operatörü kiralamalısınız. Haşere Kontrolü Lisansına sahip bir haşere kontrol operatörü arayın. Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından verilir. Bir haşere kontrol lisans durumunu kontrol edebilirsiniz burada .

Nereden yardım alınmalı?
Acil bir durumda, daima üçlü sıfır (112) çağırın

Lisanslı haşere kontrol operatörü
   Okka Grup Haşere İlaçlama Firması
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.