112743388

Meyve Sineği İlaçlama

MEYVE SİNEĞİ İLAÇLAMA


     Meyve Sineği, bilimsel adı Drosophila olan küçük bir sinek cinsidir. Üyeleri ayrıca şarap sineği, sirke sineği, üzüm sineği ve posa sineği olarak da adlandırılır.
Olmuş ya da olmamış meyvelerle beslenen bir tür olan Tephritidae familyasının üyelerine de meyve sineği adı verilir. Genetik araştırmalarda özellikle Drosophila melanogaster model organizma olarak kullanılmaktadır. Drosophila ve Meyve sineği terimleri genellikle Drosophila melanogaster ile aynı anlamda kullanılmasına rağmen Drosophila cinsi; davranışlarında, görünüşlerinde ve üreme ortamlarında farklılıklar taşıyan yaklaşık 1500 türü içinde barındırır.

MORFOLOJİ

 
Küçük sineklerden oluşan Drosophila cinsinin üyelerinin renkleri soluk sarıdan kırmızı-kahverengiye ve hatta siyaha doğru değişiklik gösterir. Tümünün gözleri kırmızıdır ve çoğu türünün kanatlarında belirgin şekilde göze çarpan siyah desenler yer alır. Çoğu oldukça küçüktür (2–4 mm arası), acak bazıları, özellikle de Hawai türü olanlar bir ev sineğinden daha büyük olabilir.
 

MEYVE SİNEĞİ ÜREMESİ

 
    Meyve Sineği Drosophila çiftleşmek için karşı cinse çağrıda bulunurken kanatlarını kullanır. Erkek meyve sineği dişiye yakın bölgede, dişinin tüyle kaplı kanatlarının düzlemine dik açı yapacak şekilde yerini alır. Daha sonra bir ya da iki kanadını, türe göre 160 ile 300 hertz arasında değişen bir hız frekansıyla ona doğru çırpar. Meyve Sineği'nin minik kanatlarının titreşimiyle çok zayıf bir ses çıkar. Dişi sinek bu sinyali algılar tanır. Araştırmalara göre, havanın hareket biçimi, sineğin anteninin kökünde yer alan ve johnston organı adı verilen bir doku içindeki duyu hücreleri tarafından algılanır ve dişi tarafından çözümlenir. Oldukça karmaşık bir şekilde düzenlenmiş olan bu organda 30.000'e yakın duyu hücresi olduğu için bu karmaşık sistemin işleyişi biyologlar tarafından henüz açıklanamamıştır.
 
OKKA GRUP MEYVE SİNEĞİ MÜCADELESİ
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.