112743388

Kene İlaçlama

KENE İLAÇLAMA

 
     Kene haşeresi görünüm olarak alttan ve üstten basık şekilde görünen ve kan emerek beslenen zararlı bir canlıdır. Kene insanlar ve hayvanlar için oldukça tehlikeli bir haşere türüdür. Kenelerin karın kısmı çok esnektir ve kan emdikçe şişerler.

     Kene kendi ağırlığının ortalama 100 katı kadarını emebilir. Keneler genellikle kahverengi ve kızıl renkte olur fakat yine de renkleri türlerine göre değişir. Kene beslenmesini insanlardan ve hayvanlardan kan emerek sağlar. Özellikle yaz aylarında çayırlık, ormanlık ve piknik alanlarında yaşar ve bu alanlar üzerinden insanlara yapışarak kan emme işlemini gerçekleştirir.  

     Kene xodoidea grubunda incelenir ve birçok türünde göz yoktur. Dünya üzerinde yaşayan yüzlerce kene türü vardır. Kene çoğalması birçok haşere ve böcek türünde olduğu gibi yumurtlama sistemi ile gerçekleşir. Çiftleşme işleminin ardından dişi kene yumurtalarını ya ormanlık alanlara bırakır ya da üzerinde bulunduğu hayvanın kılları arasında saklar. Yumurtadan çıkan kene yavruları ilk etapta 3 bacaklı olarak çıkar, belli bir zaman sonra pupa haline gelen kene yavruları, bu dönemin ardından erginleşir ve 8 bacaklı keneler haline dönüşürler.

     Kenelerin bacaklarında vantuzları vardır ve bu vantuzlar sayesinde canlıların üzerlerine rahatlıkla tutunabilirler. Kene hastalık bulaştıran oldukça tehlikeli bir haşeredir. Çünkü keneler hem insan kanı hem hayvan kanı emerek beslenirler. Hastalıklı bir hayvandan aldığı kanı insan vücuduna bulaştırma ihtimali çok yüksektir. Son yıllarda dünyada ve hatta ülkemizde birçok kişinin ölümüne neden olan Kırım- Kongo kanamalı ateşi hastalığı kene ısırması sonucu ortaya çıkan bir ölümcül hastalıktır.

     Kırsal alanlarda yaşayan birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvanların üzerinde kene bulunmaktadır. Fakat kenelerinde türlerine göre zararlı yada zararsız olan türleri vardır. Bu nedenle vücutta kene görülmesi durumunda acilen sağlık kuruluşuna ulaşmalı, keneyi kesinlikle elle koparmamalıdır. Kene kan emeceği canlının derisi üzerine ağzında salgıladığı sıvıyı bırakır, bu sıvı derinin uyuşmasını sağlar.

     İnsanlar bu nedenle kene ısırmasını ilk önce fark etmezler, daha sonra kene uyuşan deriden içeri kafasını sokar ve kan emme işlemine başlar. Kene aynı zamanda kırsal alanlarda yetiştirilen birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvanın ölümüne de sebep olmaktadır.

Kene çeşitleri nelerdir?


      Kene haşeresinin yüzlerce türü bulunur. Kene türlerinin zehirli olanları da, zehirsiz olanları da vardır. Yurdumuzda en çok rastlanan kene türleri; sakırga, kerni ve yavsı gibi türlerdir. Yaklaşık olarak 900 kene türü bulunmaktadır.

Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA):


     Hastalık dünyada ilk olarak Kırım ve Kongo’da görülmüştür. Bu sebeple hastalık Kırım-Kongo hastalığı adını almıştır. Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı keneler tarafından bulaşır. Kene üzerinden taşınan virüsler ilk olarak ciltte ateş ve kanamaya neden olmaktadır. Bilimsel gelişmelere rağmen son yıllarda Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı tedavisindeki bir gelişme olmamıştır ve hala insanlar bu hastalıktan ölmektedir.  
 
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının belirtileri ;

     Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı vücutta ilk olarak kas ağrısı, baş ağrısı, halsizlik, kırgınlık ve iştahsızlık ile başlayıp, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal ile devam eden belirtiler görülür. Kırım-Kongo hastalığının belirtileri vücut zehri aldıktan 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkar.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından korunmanın yolları; 

     Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığından korunmak için, öncelikli olarak çevremizde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yaşadığı alanları ilaçlatmak gereklidir. Kene sokması sonucu hastalıktan ölen canlılara çıplak el ile temas etmemek gerekir. Özellikle yazın piknik alanlarında pantolon paçalarının çorap içlerine sokulması ya da çizme giyilmesi gereklidir.

Kenelerden nasıl kurtulunur?


     Kene ile bireysel olarak mücadele etmek çok tehlikelidir. Çünkü bazı kene türleri ölümcül hastalık taşımaktadır. Bu hastalıklar arasında en tehlikeli olanı son yıllarda dünyada birçok kişinin ölümüne neden olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığıdır. İnsanlar tarafından vücuda yapışan kenenin koparılması sonucu, bu hastalıktan ölen insanların sayısı daha da artmaktadır. Kene haşeresinden kurtulmanın en garantili ve en güvenli yolu uzman ve deneyimli ilaçlama personeline sahip, yasal çalışan sağlık bakanlığı onaylı ilaçlama şirketlerine kene ilaçlaması yaptırmaktır. Okka Gruup böcek ilaçlama şirketi olarak, kene ile mücadele de kullandığımız ilaçlar ziraat mühendisleri tarafından özel olarak hazırlanır ve çok etkili ilaçlardır. İlaçlama sektöründe lider firmalardan biri olan Okka Grup böcek ilaçlama firmamız kene ilaçlama ve her türlü böcek ilaçlama uygulamalarında sizlere hizmet vermektedir. Arayın şirketimizi mekânınıza kene ilaçlaması yaparak sizleri kene haşerelerinden kurtaralım.


     Kene İlaçlama profesyonel ekiplerimiz tarafından yapılmakta, hesaplı ve kesin çözüm üretilmektedir. Özellike kene yumurtalarını etkilemesi gereken sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılmalıdır. Yazın en sıcak aylarında aktif hale gelen keneler eğer profesyonel ilaçlama yapılmazsa çok büyük hastalıklara yol açabilmektedirler. Uzman kene ilaçlama ekibimiz ile bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz, İstanbul tüm ilçelerinde hesaplı ve uygun kene ilaçlama hizmeti vermekteyiz. Kene İlaçlaması zaman kaybetmeden yaptırılmalı, sıcak aylar gelmeden yumurtalar yok edilmelidir.

     Kene; kan emici bir parazittir. Keneler kan emerek beslenirler. Bu sebeten dolayı neredeyse tüm hayvanlarda (Yabani,Evcil) kene bulunabilir ve insanların bu hayvanlarla teması sonucu insanlara geçebilir ve ölümlere sebep olabilir.

"Keneler uçabilen yaratıklar olmadıkları gibi canlılara ayakları ile yürüyerek ulaşırlar .”

     Kenelerin Özellikleri; Keneler canlı üzerindeki beslenmesini (kan emmeyi) bitirdikten sonra canlı vücüdundan ayrılırken bir sıvı salgılarlar. İşte virüsün bulaşmasının sebebi %90 budur. Bu virüs tüm canlılara bulaşabilir fakat hayvanlarda çok hafif ve belirtisiz geçer fakat insanlarda son derece ölümcül olabilir. Keneler bir canlının kanını emmeye başladıklarında, yani sokmaya başladıklarında arı veya sivrisinek gibi hemen bırakmazlar , yapışıp kalırlar. Ağız Kısmındaki iğneyi deri altına sokarlar ve doyuncaya kadar çıkarmazlar. Keneyi çıkarmak için zorlama yapılırsa kene zehirli sıvıyı bırakır buda ölümlere sebep olabilir. Yani anlaşılacağı üzere kene ilk ısırdığı anda değil beslendiği canlıyı terk ederken zehrini bırakır.
 

Kene etin içine girmişse ne yapılmalıdır?

- Kene el ile çıkartılmaya çalışmamalıdır, sıkıştılan kene patlayarak zehrini kana karıştırabilir.

- Daha önce kene çıkartmamış olanlar için profesyonel hekimlere ve sağlık birimlerine başvurmak en iyi çözümdür.

- İnce uçlu alet, cımbız veya iplik parçası kullanılarak çıkarılabilir.

- Çakmak veya ateş tutulmamalı keneyi saldırgan duruma sokacak bir şey yapılmamalıdır.
 
 
OKKA GRUP KENE İLAÇLAMA FİRMASI
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.