112743388

Tahta Kurusu ilaçlama

TAHTA KURUSU


     Tahta Kurusu (Heteroptera) Yarım Kanatlı Ailesinden. Ülkemizde Görülen Cinsi Cimex Lectularius Cinsidir. Erişkin Olanları 4-5 MM. Boyundadır. Tahta Kuruları Oval Biçimde Kan Emici Oldukları İçin Kırmızı Renkte Görünürler.
 

TAHTA KURUSU NASIL BESLENİR


     Tahta Kuruları Kan İle Beslenirler Genelde Hayvan Kanı, İnsanların Olduğu Ortamlarda İse Bizim Kanımızla Beslenirler, Tahta Kurusu Bir Kere Emdiğinde Yaklaşık Bir Yıl Daha Beslenmeden Yaşayabilir. Çok Dayanıklı Hayvanlardır.
 

TAHTA KURULARI NASIL ÜRER


     Tahta Kuruları Günde Bir İla Beş Yumurta Bırakabilirler. Ömürleri Boyunca İki yüz İla Beş yüz Kere Yumurtlayabilirler. Sıcaklık Seviyesi ve Bulundukları Ortam Müsait liginde Üç yüz Gün Yaşayabilirler.  
 

TAHTA KURULARI NASIL TESPİT EDİLİR


     Tahta Kuruları Elma Çekirdeği Boyutlarındadır Gözle Görülebilir. Büyüdükçe Kabuklarını Dökerler Bu Kabuklar Oldukça Belirgindir. Etrafa Koyu Kahverengi Dıçkı Bırakırlar, Genelde Yatak Fitillerine, Duvarlara, Başka Bir Belirtisi Isırıklarıdır Hafif Kızarıklar Bırakırlar Özellikle Geceleri Aktif Oldukları İçin Uyurken Rahatsız Ederler.
 
TAHTA KURUSUNDAN NASIL KURTULUCAZ

     Tahta Kuruları Fark edildiği Vakit Derhal Yatak Odamızdaki Yataklarımızın Fitillerini Sert Bir Fırça İle Temizlemeli Eğer Mümkünse Yatak Buharlı Makine İle Yıkanmalıdır. Yatak Çarşafları Yüksek Isıda Yıkanmalıdır. Tahta Kurusu Öyle Dayanıklı Canlıdır ki Kurtulması Çok Kolay Değildir. Temizlik Yapılırken Mutlaka Profesyonel İlaçlama Firması İle Birlikte Yapmanızda Fayda Vardır.    
 

 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.